Reparatie Tractiebatterij

Reparatie Tractie batterij

Wanneer uw Tractieaccu niet meer de gewenste prestaties levert betekend het niet dat er een nieuwe accu nodig zal zijn. Rebatt heeft de mogelijkheid om nieuw leven in uw tractieaccu te krijgen. We zullen de accu als eerst controleren op zijn huidige status en wanneer onze monteur concludeert dat de accu te repareren is zullen we overstappen op reparatie. Na reparatie zullen we de accu aansluitingen op ons professionele regenereer apparaat. Dit apparaat zorgt ervoor dat de gesulfateerde loodplaten weer omgezet worden in actieve vloeistof. Dit zorgt voor een verbeterde prestatie. Het totale onderzoek neemt ongeveer 1-3 werkdagen in beslag.

Wat houdt reparatie/onderhoud in
Schoonmaken van de Tractiebatterij
Vervanging van slechte cellen in het pakket
Cellen vullen met gedestilleerd water
Vernieuwen van kapotte doorverbinders
Regeneren van de batterij


1. Schoonmaken van de Tractiebatterij

Allereerst zullen we de tractiebatterij grondig schoonmaken om zo eventuele lektromen te voorkomen in de toekomst. Een schone batterij verlengt de levensduur van de tractieaccu.

We zullen de batterij schoonmaken met onze stoomreiniger of speciale battery cleaner.


2. Vervanging van slechte cellen in het pakket.

Allereerst zullen we het batterijpakket testen op zijn huidige capaciteit met een professioneel laad/ontlaadapparaat. Hier kunnen we op celniveau bekijken welke cellen aan vervanging toe zijn. Zie de afbeelding als voorbeeld.

Zoals u kunt zien in de bovenstaande tabel zit er 1 slechte cel in het batterijpakket. Deze cellen zullen we na overleg demonteren en nieuwe cel monteren.


3. Cellen vullen met gedestilleerd water.

Wanneer de tractiecellen onder hun niveau zitten, zullen we de cellen bijvullen met gedemineraliseerd water. Dit zullen we doen na het laden van de batterij. Wanneer het voor het laden bijgevuld wordt is het mogelijk dat tijdens het laden zuur vrij zal komen. Omdat de batterij reeds vol zit, zal er zuur uit de cellen gedrukt worden. Dit zuur zal kristalliseren in de container en mogelijk cellen omhoog drukken. Hierdoor kan een gevaarlijke situatie ontstaan aangezien er spanning komt te staan op de doorverbinders.4. Vernieuwen van kapotte doorverbinders.

Het kan voorkomen dat de doorverbinders tussen de cellen niet meer optimaal zijn doordat ze aangetast zijn door corrosie of beschadigd zijn. Rebatt levert doorverbinders of vervangt doorverbinders voor uw tractiebatterij.

Dit is van belang aangezien er brandgevaar op kan treden wanneer de doorverbinders slecht zijn en er teveel weerstand/warmteontwikkeling op kan treden.


Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan contact met ons op via een van de onderstaande opties. We informeren u graag over de mogelijkheden en prijzen voor het onderhoud of de reparatie van uw tractiebatterij / heftruckaccu.

Chat online met een van onze specialisten
Stuur een e-mail naar klantenservice@rebatt.nl
Bel met onze specialisten op het nummer 0165-742248