Regenereren Tractiebatterij

Regenereren tractiebatterij / heftruck accu

Rebatt beschikt over professionele apparatuur om een tractiebatterij / heftruck accu te kunnen regenereren. Door de accu te regenereren blaast u nieuw leven in uw traktiebatterij. Bij gebruik van een traktiebatterij zal er op een gegeven moment sulfatering ontstaan. Sulfatering ontstaat bij diepontlading. Diepontlading ontstaat wanneer de chauffeur de batterij te ver leeg rijdt, of wanneer een batterij vergeten geladen te worden en een lange tijd stil blijft staan zonder geladen te worden. Ook een te hoge zuurconcentratie kan leiden tot sulfatering. Dit kan voorkomen worden door de accu niet tussentijds te laden.


Hoe gaat het in zijn werk?

Stap 1:
Allereerst zullen we de accu bij binnenkomst schoonmaken en inspecteren.

Stap 2:
We zullen na schoonmaak/inspectie onze bluetooth sensoren aansluiten op elke cel om deze individueel te kunnen meten. Zo kunnen we bekijken welke cellen er slecht zijn in de Traktiebatterijen en deze eventueel vervangen na regeneratie.

Stap 3:
Na het aansluiten van de Bluetooth apparaten, zullen we starten met het regenereren van de tractiebatterij/heftruck accu. Dit proces kan tot wel 40 uur duren en bestaat uit 6 verschillende stappen.

  1. Nulmeting. We zullen allereerst de batterij volladen en daarna ontladen met het apparaat.
  2. Laden batterij
  3. 1e regeneratie
  4. 2e regeneratie
  5. Ontladen van de batterij
  6. Laden van de batterij

Bij regeneratie wordt er gebruik gemaakt van hoogfrequente elektrische puls ladingen, hierdoor word de sulfatering verwijderd en omgezet in zuren. Dit zorgt ervoor dat de batterij weer capaciteit wint en kan de tractiebatterij weer jarenlang mee kan.

Stap 4:
Hierna kunnen we zien wat de gewonnen capaciteit is na regeneratie als we naar punt 1 en punt 5 of kijken.

Stap 5:
Na regeneratie zullen we kijken welke cellen aan vervanging toe zijn en deze in overleg vervangen.

Wanneer we concluderen dat regeneratie geen succes biedt, kunnen we overstappen om de cellen te vervangen in de huidige trog. Dit is goedkoper als een compleet nieuwe tractiebatterij.


Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan contact met ons op via een van de onderstaande opties. We informeren u graag over de mogelijkheden en prijzen voor een nieuwe tractiebatterij / heftruckaccu.

Chat online met een van onze specialisten
Stuur een e-mail naar klantenservice@rebatt.nl
Bel met onze specialisten op het nummer 0165-742248