Onderhoud Tractiebatterij

Onderhoud Tractiebatterij

Een heftruckaccu moet zorgvuldig onderhouden worden. Het komt namelijk vaak voor dat de tractiebatterij weinig tot wel geen onderhoud krijgt wat ervoor zorgt dat de accu niet de gewenste levensduur heeft.

Om een lange levensduur te kunnen garanderen voor uw tractiebatterij zijn de volgende punten erg belangrijk:

  1. Er dient altijd een juiste lader gebruikt te worden voor de bestemde tractiebatterij.
  2. De accu dient niet veder leeg gereden te worden dan 80%.
  3. Bij het laden dient de klep boven de batterij altijd geopend te zijn voor ventilatie.
  4. Controleer regelmatig het waterniveau van de batterij. Wanneer deze onder zijn niveau zit dient deze aangevuld te worden met gedemineraliseerd water. LET OP: enkel bijvullen NA het laden en nooit bijvullen met zuur.
  5. Zorg ervoor dat bij het laden de kleppen op de cellen dicht zitten.
  6. Houd de accu in goede conditie door hem schoon en droog te houden.
  7. Laat de accu 1x in de 80 laadbeurten een goed laadproces volgen (compleet doorladen).

We raden aan om uw tractie accu 2x in het jaar goed te onderhouden zodat de accu in een optimale conditie blijft en de levensduur verlengt wordt. Rebatt kan u hierbij ondersteunen d.m.v. een onderhoudscontact.


Regenereren Tractie batterij

In de tractiebatterij zitten loodplaten die in de loop der jaren zullen sulfateren waardoor de capaciteit terugloopt. Rebatt heeft zeer professionele batterijgeneratoren beschikbaar die ervoor kunnen zorgen dat de batterij grotendeels hun capaciteit zullen terugkrijgen en weer jarenlang mee kan gaan. De regenerator verwijderd de sulfatering van de loodplaten door middel van hoogfrequente elektrische pulsen.

Wanneer uw tractiebatterij niet meer de gewenste prestaties levert, laat de accu dan regenereren door Rebatt. We zullen de tractiebatterij afhalen en binnen 2 werkdagen heeft u deze weer retour! Na de regeneratie ontvangt u een rapport met betrekking tot de verbeterde prestaties op cel niveau. De capaciteit kan hierbij tot wel 40-50% toenemen!


Onderhoud schoonmaken Tractiebatterij

Tractiebatterijen worden vaak dagelijks gebruikt en worden hierdoor vies. Het is van belang dat batterij en behuizing goed schoongehouden wordt. Dit voorkomt lekstromen en corrosie. 

Rebatt kan u ondersteunen met het schoonhouden van uw tractiebatterijen.Het schoonmaken van de batterij moet gebeuren met clean water of batterij schoonmaakmiddel. Er mag geen gebruik gemaakt worden door wasmiddelen of andere schoonmaakmiddelen. 


Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan contact met ons op via een van de onderstaande opties. We informeren u graag over de mogelijkheden en prijzen voor het onderhoud of de regeneratie van uw tractiebatterij / heftruckaccu.

Chat online met een van onze specialisten
Stuur een e-mail naar klantenservice@rebatt.nl
Bel met onze specialisten op het nummer 0165-742248